Talentvolgsysteem

Progress.io

Doordat ik en collega’s bij BA RTC Noord op een gegeven moment tegen administratieve limitaties aanliepen, o.a. doordat er veel verschillende Excel – en losse PDF bestanden in omloop waren, bedacht ik destijds een online oplossing. Het moest een talentvolgsysteem worden, maar ook een algemene administratieve applicatie waarin bijvoorbeeld presentie kon worden bijgehouden. Ik heb enkele maanden aan deze applicatie gewerkt en noemde het Progress.io. Helaas heeft het om verschillende redenen, waarvan ik er hieronder een paar noem, nooit het levenslicht gezien.

De demoversie van Progress.io staat online en is via de volgende link te bekijken is:

Jammergenoeg is er recent door een foute handeling bij het maken van een back-up een deel van het gedane werk verloren gegaan.

De reden dat ik uiteindelijk gestopt ben met het ontwikkelen van deze applicatie is dat ik het op een gegeven moment te druk kreeg vanwege ander werk. Helaas heb ik verzuimd om het domein progress.io destijds direct te registreren en is het kort nadat ik het bedacht had door een ander geregistreerd. Na verloop van tijd ben ik mijn motivatie kwijtgeraakt en is dit project in de vergetelheid geraakt.

Demo

Let op: Voor de hele applicatie geldt dat er alleen data in de database zit tussen 9 januari 2017 en 3 februari 2017.

Onder menu item ‘Log-in’ kun je inloggen.

Log in met username ‘demo@giorgiomarrale.com’ en password ‘DemoAccount2019’.

Dashboard

Nadat je bent ingelogd kom je op het dashboard terecht. Het was de bedoeling om hier actuele informatie te tonen gerelateerd aan de ingelogde gebruiker, waaronder persoonlijke berichten, herinneringen en links naar andere (persoonlijke) delen van de applicatie.

Profiles

Onder menu item ‘Profiles’ wordt een overzicht van alle spelers in een bepaald team getoond. In de laatste (verloren gegane) versie kon je ook ander teams selecteren. Wanneer een bepaalde speler van een bepaald team geselecteerd werd stond er een overzicht met zijn gegevens, waaronder NAW gegevens en een grafiek met de groei (lengte) van een speler t.o.v. de gemiddelde lengte van spelers in zijn team.

Events

Onder menu item ‘Events’ kunnen events per datum worden getoond. Dit kan met de datepicker maar ook handmatig. Een event kan een training, wedstrijd, vergadering e.a. zijn.

Voor de demoversie moet ’01/09/2017′ als datum worden ingevuld.

Nadat er een datum is ingevuld volgt er een lijst met reeds aangemaakte events. Je kunt zelf ook een nieuw event aanmaken. In de laatste (verloren gegane) versie kon een event ook worden bewerkt.

Wanneer je een event opent door op ‘Show’ te klikken zie je alles dat aan het event gerelateerd is. Je kunt o.a. bestanden aan een event koppelen, maar ook aanwezigheid per event bijhouden.

Presence

Onder menu item ‘Presence’ kan per week een schema met events worden getoond. Dit kan door met de datepicker maar ook handmatig een datum in te vullen. Met de knoppen ‘Previous Week’ en ‘Next Week’ kan er door de weken heen worden gebrowst.

Voor de demoversie moet ’01/09/2017′ als datum worden ingevuld.

Klik je in het schema met events op ‘Show’ achter een event, dan krijg je voor het geselecteerde event een lijst met personen te zien waaraan een bepaalde status is, of kan worden toegekend.

Is een persoon bijvoorbeeld absent, dan kan daar een status aan worden gehangen en optioneel ook nog een notitie. Dit kun je later allemaal terugzien in de rapportages die te vinden zijn onder menu item ‘Reporting’ die hieronder beschreven staat.

Reporting

Onder menu item ‘Reporting’ kan er per bepaalde periode een rapportage worden getoond. Door met de datepicker of handmatig een begin- en einddatum in te vullen kunnen coaches inzicht krijgen in hoeveel hun spelers in die bepaalde periode hebben getraind en om wat voor reden ze eventueel absent zijn geweest.

Voor de demoversie moet een periode tussen ’01/09/2017′ en ’01/16/2017′ worden ingevuld.